Webinaari 24.11.2021: Yhdenvertainen ohjaus nyt ja tulevaisuudessa

Potentiaali-hankeen neljäs webinaari opetuksen ja ohjauksen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyön tulevaisuuden haasteista ja mahdollisuuksista järjestetään

ke 24.11.2021 klo 12.30-14.45

Potentiaali-hanke käynnistyi 2019 laajalla selvitystyöllä, jossa kartoitettiin aiempia ja käynnissä olevia opetuksen ja ohjauksen kehittämishankkeita, joiden keskeinen teema on ollut tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen. Olemassa olevaa tietoa ja opetus- ja ohjaustyötä tekevien kokemuksia on hyödynnetty hankkeen kaikessa kehittämistyössä. Kehittämistyön yhtenä lopputuloksena on yhdenvertaisen ohjauksen malli, joka esitellään tässä webinaarissa.

Kysymme myös, millainen voisi olla tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyön tulevaisuus opetuksen ja ohjauksen kontekstissa? Millaiset käytännöt mahdollistavat ja edistävät tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden konkreettista toteuttamista? Keskustelussa mukana joukko tasa-arvon ja koulutuksen asiantuntijoita.

Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan. Tietoa tilaisuudesta saa levittää vapaasti. Webinaari on maksuton ja avoin kaikille.

Tilaisuuden tallenne, josta tekstitetty versio tulossa lähiaikoina.

Ohjelma: 

12.30 Hankkeen esittely ja alkusanat, Sari Miettinen, projektiasiantuntija, Tulevaisuuden tutkimuskeskus

12.40 Potentiaali-hankkeen näkökulmia tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöhön, Sari Miettinen, projektiasiantuntija, Tulevaisuuden tutkimuskeskus

13.00 Potentiaali-hanke esittää: Yhdenvertaisen ohjauksen malli

13.30 Pieni tauko

13.40 Paneelikeskustelu: Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuus opetuksessa ja ohjauksessa – huomioita nykytilasta ja tulevaisuudesta. Keskustelemassa:

  • Mia Teräsaho, kehittämispäällikkö, Yhdenvertaisuus ja sukupuolten tasa-arvo -tiimi, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)
  • Sinikka Aapola-Kari, tutkimusjohtaja, VTT, dosentti (sosiologia, Helsingin yliopisto), Nuorisotutkimusverkosto
  • Anne-Mari Souto, yliopistonlehtori, Kasvatustieteiden ja psykologian osasto, Ohjauksen koulutus, Itä-Suomen yliopisto

Keskustelua vetää Sari Miettinen, Potentiaali-hankkeen projektipäällikkö, Turun yliopisto

14.30–14.45 Päivän yhteenveto 

Lisätietoja:

Sari Miettinen
Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto
sari.miettinen(a)utu.fi


Aiempien webinaarien materiaalit voit katsoa ja ladata Materiaalit-kohdasta.